Ny tur i nord

Min gamle fotolærer John Stenersen, som har startet opp Lofoten Internasjonale Fotofestival (LIFF), inviterte meg nordover for å vise bilder fra både Myanmar og bibliotekprosjektet.

Da var det lett å lage en litt større tur av det. Først besøkte jeg min gode venn Kristian Bålsrød i Bø, som endte med å skrive en sak om meg (kremt!) for Yderst, lokalmagasinet for Bø i Vesterålen, før jeg kjørte innom en rekke bibliotek på vei til Lofoten.

 Yderst-oppslag. Saken kan du lese i nettversjon  her .

Yderst-oppslag. Saken kan du lese i nettversjon her.

 LIFFs nettsider, link  her :

LIFFs nettsider, link her:

På LIFF skulle det snakkes engelsk. Det var krevende, men en god øvelse. Og for en hyggelig festival! Et lite utvalg med fantastiske fotografer. Vi hadde noen fine dager med badstu og bading, i tillegg til inspirerende foredrag og samtaler. Jeg kom meg også på en topptur med turdronninga Kristin Folsland Olsen. Lofoten leverte igjen!

For min del var det også en sirkel som ble sluttet. Det var i Kabelvåg, hvor festivalen er, at jeg begynte på folkehøgskole tilbake i 2004. Og det var i fiskeværet Skrova at dokumentarfotognisten virkelig ble tent, da klassen vår dokumenterte livet i fiskeværet der over noen forblåste novemberdager. 

Derfor var det stor stas å åpne Myanmar-utstillingen min, som nå henger på et fiskehjell – i så lang tid som aluminiumstrykket beholder fargene sine. Det var over 80 oppmøtte til vernissagen, og etterpå ble lotteri og kakefest.